Meny Stäng

Operakurs

Varmt välkommen till årets operakurs

Dala-Floda Operafest inbjuder dig till sommarens sedvanliga kurs under festivalveckan. En kurs för specialbegåvade ungdomar med funktionsvarianter.Kursen mynnar ut i en opera/musikalföreställning för allmänheten där även professionella sångareoch musiker deltar.

Kursen pågår mellan 6/8 – 9/8 2019

Vi börjar kursdagen med att värma upp kroppen med lätt gymnastik och andningsövningar, samspelsövningar och dramaövningar för att utvecklas inom de områdena.

Efter det jobbar en personlig röstcoach med deltagarnas sångteknik. Vi har även en regissör som visar hur man ska stå och gå på scenen. Naturligtvis får vi också komma med egna idéer om det sceniska.

Med utgångspunkt i sången och musiken skapar vi själva en egen föreställning tillsammans med professionella operasångare från operafestens andra föreställningar.

Fredagen 9/8 11.00 avslutas kursen (Wålstedts lada) med en publik föreställning som kursdeltagarna och kursledare gemensamt arbetat fram under kursdagarna.

Årets kursledare är Emma Frost, sång/musikpedagog som var en av kursledarna förra året och Alexandra Orrgård Solén som också är sång och musikpedagog.

Kursavgiften är oförändrat sedan tidigare:

4 500:- inkluderar kurs, lunch, fika och boende.
3 900:- inkluderar kurs, lunch och fika

Kontakt för frågor och anmälan är Ann-Christin Wassberg (ordförande i Föreningen Dala-Floda Operafest): acwassberg@gmail.com

Anmälan så snart som möjligt dock senast den 8/7 till acwassberg@gmail.com