Meny Stäng

Operakurs

VARMT VÄLKOMMEN TILL ÅRETS OPERAKURS!

Dala-Floda Operafest inbjuder dig härmed till sommarens sedvanliga kurs under festivalveckan. En kurs för specialbegåvade ungdomar med funktionsvarianter. Kursen mynnar ut i en opera/musikalföreställning för allmänheten där även professionella sångare och musiker deltar. 

Fredagen 10/8 13.00 avslutas kursen med en publik föreställning som kursdeltagarna och kursledare gemensamt arbetat fram under kursdagarna.

Vår operakurs för barn och ungdomar med speciella förmågor startades 2012.

Vi börjar med att värma upp kroppen med gymnastik och gör andningsövningar, samspelsövningar och dramaövningar för att utvecklas inom de områdena.

Efter det jobbar en personlig röstcoach med deltagarnas sångteknik. Vi har även en regissör som visar hur man ska stå och gå på scenen. Naturligtvis får vi också komma med egna idéer om det sceniska.

Med utgångspunkt i sången och musiken skapar vi själva en egen föreställning tillsammans med professionella operasångare från operafestens andra föreställningar.

En kurs för specialbegåvade ungdomar med funktionsvariationer. Kursen mynnar ut i en opera/musikalföreställning för allmänheten där även professionella sångare och musiker deltar. Kursen pågar mellan 7/8 – 10/8 2018.

Fredagen 10/8 13.00 avslutas kursen med en publik föreställning som kursdeltagarna och kursledare gemensamt arbetat fram under kursdagarna.

Årets kursledare är Emma Frost, sång/musikpedagog och Jennifer Fergusson.
Priset är oförändrat sedan tidigare år 4 500:- och inkluderar lunch, fika och boende.

Kontakt för frågor och anmälan är Ann-Christin Wassberg (ordförande i Föreningen Dala-Floda Operafest) som nås på adress acwassberg@telia.com.