Meny Stäng

Galakonsert

med Dalasinfoniettan

Operaveckan avslutas med en Galakonsert i Gagnefs kyrka där konserten gästas av Dalasinfoniettan under ledning av Marie Rosenmir. Denna unika konsert kommer att fokusera på musik av, och med koppling till, Mozart.

Söndagen den 11 augusti kl. 16.00. Insläpp från kl 15.30.
Längd 2 timmar inkl paus 25 min
Servering kaffe med bröd

Biljettpris: 250 kr / upp till 18 år 125 kr / Operapasset gäller

Dirigent: Marie Rosenmir

Marie Rosenmir har etablerat sig som en mångsidig musiker och en av Sveriges mest lovande unga dirigenter. Hon har en bakgrund som pianist, organist och operasångerska. Hon studerade under fyra år dirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och bland hennes lärare hittar vi bland annat Jorma Panula.
Foto: Elias Gammelgård

Sopran: Paulina Pfeiffer

Frilansande operasångerska som gjort roller på svenska scener som Kungliga Operan, Folkoperan och Ystadoperan men även i Polen, Brasilien, Frankrike och Colombia. Paulina har under de senaste 5 åren medverkat i Dala-Floda Operafest i roller som Uggle-Carin (Carmen), Adalgisa och Santuzza.
Foto: Studio Avant

Baryton: Jeremy Carpenter

Den engelske barytonen Jeremy Carpenter är utbildad vid Guildhall School of Music and Drama i London. Sedan 2010 där han gjorde stor succé på Folkopera som Zurga i Pärlfiskarna har Jeremy varit varit en regelbunden gäst på Stockholms opera- och konsertscener i roller som Gerard i Andrea Chenier, The Protector i Written on Skin, Escamillo i Carmen, Danilo i Glada Änkan, Chou Enlai i Nixon in China och titelrollen i Don Giovanni. Han har också de senaste åren sjungit Sharpless i Madame Butterfly på Grand Théâtre de Genève och Sir Robert Cecil i Brittens Gloriana och Guglielmo Cecil i Donizettis Maria Stuarda på Covent Garden i London. Under säsongen ’19/20 på Kungliga Operan kan man se honom som Schauspielerin i Christoff Loy’s nyproduktion av Schrecker’s Der Ferne Klang, Pangloss i Ole Anders Tandberg’s nyproduktion av Candide och Sonore in La Fanciulla del West. Jeremy Carpenter är även en flitigt anlitad konsertsångare med en bred repertoar som innefattar bland annat Bach’s Matteuspassion och Juloratorium, Orff’s Carmina Burana, Brahms Ein deutsches Requiem och Liebesliederwaltzer, Faurés Requiem, Vaughan-Williams Sea Symphony, Elgars The Kingdom, Schönberg’s Gurrelieder. Jeremy Carpenter bor sedan flera år i Sverige.
Foto: Mats Bäcker

Dalasinfoniettan

Dalasinfoniettan är Dalarnas länsorkester med 28 heltidsanställda musiker. Dalasinfoniettan spelar runt om i hela Dalarna och i andra delar av Sverige. Under ett spelår gör orkestern runt åttio konserter, och med en repertoar som är bred och varierad når de ut till en publik i alla åldrar.