Meny Stäng

Dala-Floda operakör

Dala-Floda Operakör uppstod när Anna Eklund-Tarantino startade operafesten för åtta år sedan.  Anna frågade Floda kyrkokörs dåvarande ledare Maj-Karin Arnberg om kören kunde vara med och sjunga i Dido och Aeneas. Det blev positivt svar från de flesta  av körmedlemmarna liksom från några medlemmar ur Campanulakören. Stommen i kören består fortfarande av körmedlemmar från dessa körer och sedan något år finns även sångare ur Gagnefs kyrkokör med. 

Vi träffas ca 12 gånger mellan april och juni i Dala-Floda för instudering och repetitioner. Under repetitionerna övar vi var stämma för sig och tillsammans. Dessa moment upprepas gång på gång. Arbetet till slutmålet är kantat med blandade känslor av hopplöshet och glädje. Hopplöshet när man inte hittar tonerna i sin stämma och glädje när tonerna ”äntligen” har kommit på plats. I månadsskiftet juli-augusti sammanstrålar vi med övriga medverkande och repeterar intensivt både musikaliskt och sceniskt för att ge er i publiken det bästa vi förmår. 

Att få sjunga med i Operafestens olika uppsättningar har gett och ger fantastiska möjligheter till utveckling, upplevelser och utmaningar både musikaliskt och sceniskt.

Anna vill med Operafesten ge ”opera till folket” och inte bara till utan också ”bland, med och av folket”.  Operakören är en viktig del i den viljan. Här sjunger professionella sångare tillsammans med amatörer, unga som äldre har samma mål; Att ge en del av sig själv för att nå ut till er som vill uppleva opera under Dala-Floda Operafest.

Vill du bli en av oss?

Dala-Floda operakör söker sångare i samtliga stämmor. För mer information, kontakta kormästare Ann-Christin Wassberg via mail på acwassberg@telia.com!