Meny Stäng

Dala-Floda operakör

Dala-Floda Operakör uppstod när Anna Eklund-Tarantino startade operafesten.  Anna frågade Floda kyrkokörs dåvarande ledare Maj-Karin Arnberg om kören kunde vara med och sjunga i Dido och Aeneas. Det blev positivt svar från de flesta  av körmedlemmarna liksom från några medlemmar ur Campanulakören. Stommen i kören består fortfarande av körmedlemmar från dessa körer och sedan något år finns även sångare ur Gagnefs kyrkokör med. 

Vi träffas några gångerunder våren i Dala-Floda för instudering och repetitioner under ledning av Campanulakörens dirigent Annette Sund. Arbetet till slutmålet är kantat med blandade känslor av hopplöshet och glädje. Hopplöshet när man inte hittar tonerna i sin stämma och glädje när tonerna ”äntligen” har kommit på plats. I månadsskiftet juli-augusti sammanstrålar vi med övriga medverkande och repeterar intensivt både musikaliskt och sceniskt för att ge er i publiken det bästa vi förmår.

Att få sjunga med i Operafestens olika uppsättningar har gett och ger fantastiska möjligheter till utveckling, upplevelser och utmaningar både musikaliskt och sceniskt.

Anna vill med Operafesten ge ”opera till folket” och inte bara till utan också ”bland, med och av folket”.  Operakören är en viktig del i den viljan. Här sjunger professionella sångare tillsammans med amatörer, unga som äldre har samma mål; Att ge en del av sig själv för att nå ut till er som vill uppleva opera under Dala-Floda Operafest.

Operakören 2022

Precis som tidigare år blandar vi amatörer med proffs i olika åldrar för att ändå kunna ge er en genuin upplevelse av att vi är ”folket”. Många av våra körsångare kommer från bygden och några är hitresta, somliga har varit med tidigare, för andra är det premiär.

Julia Halvarson

Linn Jansson

Rodrigo Ramirez

Julia Mattei

Susanne Andersson

Ewa Barrsved Larsson

Henrik Frost

Timmy Thorén

Jennifer Rundkvist

Johan Gummesson

Mira Klintrot

 

Gunnel Eklund

Leo Westman

Lisa Halden